Metode

 

Som terapeut læner jeg mig op ad metoden ISTDP, men benytter også elementer fra andre terapeutiske tilgange alt efter, hvad du har brug for hjælp til som klient. ISTDP er den engelske forkortelse for Intensiv Dynamisk Korttids Terapi. Jeg foreslår typisk for voksne klienter at starte et terapeutisk forløb med en dobbeltsession (2 x 50 min.) for at få en effektiv start på forløbet. I den indledende samtale afklares på hvilke måder, hvorpå du som klient oplever ikke at have det godt. Måske reagerer du på følelsesmæssige udfordringer på måder, der i det lange løb volder dig besvær? Vi undersøger sammen, hvad det er, der går dig på, og på hvilke måder, du ønsker at kunne håndtere noget i dit liv mere hensigtsmæssigt.

ISTDP-metoden hjælper mig til som terapeut løbende gennem samtalen at afklare og vurdere de psykiske vanskeligheder, du måtte have som klient og afstemme den terapeutiske indsats efter disse løbende vurderinger. Hvis du som klient giver mig tilladelse til det, optager jeg gerne samtalerne på video. Det gør jeg for at kunne vurdere, hvilke indsatser, der for dig giver de bedste resultater i terapien.

Jeg er som ISTDP-terapeut aktiv i samtalen og inviterer dig som klient til ligeledes aktivt i terapien at sætte ind på at skabe grundlaget for de forandringer, du ønsker dig i dit liv. Målet er, at du i terapien som klient får en oplevelse af, hvordan du kan håndtere dine følelsesmæssige udfordringer på mere konstruktive måder, der reducerer eller forebygger de symptomer, du ved starten af terapien beskriver at lide under.

Metoden er evidensbaseret og er påvist med effekt at kunne anvendes til mange forskellige problemstillinger såsom angst, depression, stress, fysiologiske reaktioner, der ikke skyldes fysisk sygdom (f.eks. hovedpine, diarré, mavesmerter m.v.).

ISTDP anbefales af Sundhedsstyrelsens Nationale Kliniske Retningslinjer for ikke-medicinsk behandling af let til moderat depression.

Hvis du er interesseret i at læse mere om metoden, kan jeg henvise til: https://medicine.dal.ca/departments/department-sites/psychiatry/research/emotions-health/research/publications.html